Selvbruner og graviditet

Selvbruner og graviditet

Selvbruner og graviditet

Graviditet er en utrolig smuk tid, men det er også en periode, hvor vores krop gennemgår bemærkelsesværdige forandringer. De fleste af os ønsker at stråle og føle os selvsikre selvom kroppen ændrer sig markant under graviditeten. En selvbruner kan være en redning for gravide kvinder, der ønsker at opnå en sund og naturlig graviditets glød uden at udsætte sig selv eller deres baby for skadelige UV stråler, eller dig som bare ønsker en smuk graviditets glød her i de kolde, mørke måneder.

Kan jeg bruge selvbruner i min graviditet?

Marc Inbane selvbruner gravid

Svaret er JA!

Selvbrunere indeholder for det meste ingrediensen DHA, som er den ingrediens som giver dig den brune farve. DHA arbejder sammen med det naturlige protein vi har i vores øverste hudlag, det er derfor helt ufarligt for dig og din baby.

Produkterne fra MARC INBANE arbejder med hudens egen pigmentering med hjælp fra naturlige ingredienser som sukkerroer og sukkerrør, hvilket er med til at give din hud den smukkeste glød og brune farve.
Udover de naturlige ingredienser så er MARC INBANE produkterne også dermatologisk testet, allergivenlige og helt uden parabener, sulfater og silikoner.
Se hele udvalget af MARC INBANE selvbrunere her.

Solbadning under graviditet

Graviditet og solfaktor

Solens stråler er dejlige og kan bidrage til godt humør, D-vitamin og ikke mindst en smuk kulør, men solens stråler er også noget du bør beskytte dig mod i din graviditet.
Der sker en masse ændringer i kroppen under en graviditet, som gør at man skal være ekstra varsom omkring solens stråler. Huden bliver mere sensitiv, der kan forekomme strækmærker, pigmentforandringer mv. som kan forværres af solen. Du kan altså med god samvittighed benytte dig af selvbruner og undgå solens farlige UV-stråler under, men bestemt også efter din graviditet.

Følg altid sundhedsstyrelsens anbefalinger om solbeskyttelse, som du kan læse mere om her

Se vores udvalg af hudpleje med SPF.

Pigmentforandringer og selvbruner

Det kan faktisk være en fordel at vælge selvbruneren under graviditeten i stedet for solbadning. Du er som gravid i højere risiko for at udvikle pigmentforandringer, da en kombination af sol og hormoner danner disse brune pigmentpletter på huden. Ved at anvende selvbruner slipper du derfor for at udsætte din hud for skadelige UV-stråler og dermed også udviklingen af pigmentforandringer.

TIP: Hvis du oplever pigmentforandringer, kan det være gavnligt at påføre vaseline på de berørte områder, inden du bruger din selvbruner. Dette vil forhindre, at farven bliver mørkere på disse steder.

 

Ved enhver tvivl, anbefales det altid at søge rådgivning hos egen læge.

Tilbage til blog